New Step by Step Map For kurum kültürü eğitimleri

Şirket kültürü oluşturmada özellikle insan kaynakları yöneticilerine ve işverenlere gardenımcı olabilecek birkaç örnek uygulamaya gelin birlikte bakalım:

Dünyanın en büyük world sürdürülebilir markalar topluluğunun 2012 yılından beri Türkiye partneriyiz

Uluslararası standartlarda bilimsel, güncel ve uygulanan bilgilerle tasarlanan eğitimimizin süresi, sektörün ve kurumun ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan özel içeriklerle tanımlanacaktır.

Kurum kültürü örnekleri, çeşitli organizasyonların değerleri, normları ve davranış biçimlerini içerir. Her şirketin kurum kültürü kendine özgüdür, yine de genel olarak bu örnekleri göz önüne alabilirsin:

Her şirketin kendine özgü bir kimliği vardır. Bu kimlik aynı zamanda başarısının ve tanınırlığının da bir göstergesi niteliğinde olabilir. Şirket kimliği, duruşu, vizyonu ve misyonu başarının temel taşlarını oluşturur.

Boğaziçi Enstitüsü olarak “nitelikli eğitimi tabana yayma” amacıyla bireysel, kurumsal ve örgün eğitimler veren bir e-öğrenme platformuyuz.

Liderlik tarzı, çalışanlara kültürü benimseten ve yönlendiren bir rol oynar. İletişim biçimleri, şeffaflık ve etkili bilgi akışını teşvik eder. Eğitim programları, çalışanların kültüre uyum sağlamasına propertyımcı olurken, performans ölçütleri ve ödüllendirme sistemleri, istenilen davranışları öne çıkararak kültürü destekler. Bu unsurlar birlikte düşünüldüğünde güçlü bir kurum kültürü oluşur. 

Canlı soru-cevap oturumlarına katılarak, Rüzgar Mira Okan'a imaj yönetimi ve kişisel marka hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Makalenin başlarında markayı tek bir çerçevede değerlendirmenin eksik olacağını vurgulamıştım. Bu doğrultuda marka kavramının akademik literatürde de farklı açılardan ele alındığını rahatlıkla söyleyebilirim. Birbirinin tamamlayıcısı niteliğindeki bu görüşlerin neler olduğuna kısaca değinelim.

Özetlemek gerekirse benim için marka eşittir; fikir, fayda, farkındalık, vaat, farklılık, amaç, soyut/somut değerler ve disiplinler bütünü olmanın yanı sıra aynı zamanda görsel ve işitsel materyaller bütünüdür.

Kurumlar, artworkık sadece yaptıkları işlerle başarılı olamayacaklarını anladılar. Kurumların başarısı ve devamlılığı için, kapital gücü kadar, ona ruh veren insan gücü ve oluşturduğu kültür de önemlidir.

Ürün ve hizmet kalitesini artırmanın yollarını anlatmaktır. Marka Yönetimi Eğitimi ile dünya markası olma şansını kaçırmayın!

Ancak zaman içerisinde eğitim kurum adlarının kullanımında karışıklıklar ve hukuki problemler oluşmakta, haliyle markasal kullanımın mutlak suretle marka tescili ile koruma altına alınması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında iyi niyetli de olsa başkasına ait bir markanın kullanımı sonucu zor duruma düşülmemesi amaçlı olarak da eğitim kurumlarının isimlerini marka tescili işlemi vasıtasıyla koruma altına almaları tavsiye edilmektedir.

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA MARKA TESCİLİ ’ NİN ÖNEMİ Çoğu işletme sahibi ticari isim ve marka seçiminde nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilememektedir. Ticari isim ve marka seçimi tüm ticari hayatın ve faaliyetlerin başlangıç noktasıdır ve ileri de oluşabilecek olumlu veya olumsuz tüm süreçlerin belirlendiği andır. Teşebbüslerin ürün ve hizmetlerini birbirinden ayırmaya yarayan here işaretlere marka diyoruz. İşletme adı ise, teşebbüsleri birbirinden ayırmaya yarayan işaretler olarak aynı zamanda özellikle hizmet veren kurum ve kuruluşlarda markasal kullanım sebebiyle tescilsiz kullanılan markalar olarak karşımıza çıkmaktadır. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yetkilendirilmiş okul öncesi veren eğitim kurumları da dahil olmak üzere, kreş, anaokulu, lise ve ilköğretim okulları ile etüd merkezleri, dershaneler, müzik, resim ve bale gibi sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirildiği özel eğitim kurumlarında, Bakanlık tarafından alınan yetkinin ve yetki belgelerinin eğitim kurumunun advertının kullanımı için yeterli olacağı şeklinde yanlış bir kanaat oluşmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *